Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Εκκενώνονται 5 οικισμοί

Η φωτιά κυκλώνει τους οικισμούς, ενώ οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια της Μαγούλας

Στη Μάνδρα, μέσα στον οικισμό της Νέας Ζωής, έφτασαν οι φλόγες της μεγάλης πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια, ενώ έχει δοθεί εντολή ολικής εκκένωσης στους οικισμούς Νέα Ζωή, Αγία Σωτήρα, Παλαιοχώρι, Πανόραμα και Πουρνάρια, καθώς η πύρινη λαίλαπα κινείται δυτικά, με τις φλόγες να απειλούν εργοστάσιο στη Μαγούλα.

Νέο μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι σε ΛουτρόπυργοΆνω Βλυχάδα, Συνοικισμό Όθωνα και Ευταξία, οι οποίοι κλήθηκαν να εκκενώσουν προς την Ελευσίνα.

Πλέον η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη στον οικισμό της Νέας Ζωής, ενώ η φωτιά ανεβαίνει εκ νέου το βουνό και δεν προχωρά προς τον οικισμό. Η πορεία της αναμένεται να συναντήσει ήδη καμμένες εκτάσεις, κάτι που προκαλεί αισιοδοξία για την αντιμετώπισή της.

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Εκκενώνονται 5 οικισμοί – Δοκιμάστηκαν οι κάτοικοι στη Νέα Ζωή

Νωρίτερα πέρασαν δραματικές στιγμές οι κάτοικοι, όσοι βρέθηκαν έξω από τα σπίτια τους και παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά. Δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις τα σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

Σε αρκετές άλλες περιπτώσεις όμως στάθηκαν οι άνθρωποι τυχεροί. Με τη βοήθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων κατάφεραν και σώθηκαν αρκετές κατοικίες.

Οι συνθήκες πάντως παραμένουν δύσκολες για την κατάσβεση, καθώς είναι πολλές οι εστίες. Κινδυνεύει μάλιστα η Ιερά Μονή της Παναγίας της Γοργοεπηκόου, καθώς και το παρθένο δάσος γύρω από αυτό.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία επί της οδού Φυλής, από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών, νστην επαρχιακής οδού Οινόης – Μαγούλας από το Εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ, στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας προς Θήβα μέχρι τα όρια με τη Θήβα και στα δύο ρεύματα, στις εξόδους της Αττικής Οδού προς Θριάσιο και προς Μάνδρα, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος και επί της οδού Αγίας Αικατερίνης από τη Μάνδρα έως Λεωφόρο Καταδρομών.

Ο δήμαρχος Μάνδρας, Χρήστος Στάθης, μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ έκανε λόγο για τον απόλυτο εφιάλτη. “Κινδυνεύει να μπει η φωτιά και στο κέντρο της πόλης της Μάνδρας. Κινδυνεύει να καεί το δάσος. Εκλιπαρώ για πυροσβεστικά, για εναέρια μέσα” τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Νέας Ζωής, Βασίλης Παπανικολάου, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι η φωτιά μπήκε στον οικισμό. “Τώρα έχουν καεί ήδη δύο σπίτια από ότι πληροφορίες έχω. Στον οικισμό δεν έχουμε ούτε ένα εναέριο μέσο, ούτε επίγειο μέσο. Κανείς δεν έχει έρθει. Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Και εμείς δεν είχαμε την απαίτηση να ρίξουν νερό μέσα στον οικισμό γιατί έτσι ειπώθηκε από κάποιους αρμοδίους. Όλο παρακαλάμε να ρίξουν νερό περιμετρικά ώστε να μην προχωρήσει φωτιά μέσα στον οικισμό” τόνισε.

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι στην περιοχή του Νέου Πόντου η φωτιά είναι 20 μέτρα από το πρώτο σπίτι. “Ό,τι δεν έχει καεί ακόμα δεν έχει καεί επειδή υπάρχουν οι άνθρωποι που παλεύουν, οι άνθρωποι της γειτονιάς, άνθρωποι ποντιακής καταγωγής που προσπαθούν. Έχουμε δύο υδροφόρες του Δήμου και μόλις τώρα ήρθαν δύο πυροσβεστικά. Χωρίς αεροπλάνα δεν λύνουμε το θέμα. Αυτά έχω να πω και ζητάω άμεσα βοήθεια. Το αεροδρόμιο της Ελευσίνας είναι ενάμισι χιλιόμετρο από εδώ. Έλεος!” σημείωσε.

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Εκκενώνονται 5 οικισμοί – Δοκιμάστηκαν οι κάτοικοι στη Νέα Ζωή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί